Hirdetés

Hírek
Durván benézik a traffipaxokat – ez minden autósnak figyelmeztetés
Durván benézik a traffipaxokat – ez minden autósnak figyelmeztetés
Hirdetés

Néha életveszélyes, amit néhány sofőr az autópályán művel, amikor meglátnak egy kamerákkal felszerelt „kaput”. Sokan azt hiszik, ez is fix traffipax, pedig nem az, de pánikszerűen fékeznek. Erről hamar le kellene szokni! – figyelmeztet a vezess.hu.

Mióta felszerelték a VÉDA kamerákat (fix traffipaxos kapuk), általánossá vált, hogy az autósok egy jelentős része előszeretettel tapos a fékbe, amikor meglátja a kamerákat – tapasztalják a portálnál. Legtöbbjük nem azért, mert épp 180 km/órával hasít, és ugyan visszavesz már a tempóból, ne legyen bünti, hanem akkor is erősen fékez, ha épp csak karcolja a 130 km/órát.

Ez roppant balesetveszélyes nagy tempónál, egy olyan országban, ahol a biztonságos követési távolságot csak kevesen tartják.

Mi több egyesek a forgalomszámláló, a HU-GO, illetve e-matricás kapuknál is úgy fékeznek és nem azok, akik szabálytalanul túllépik a megengedett sebességet (ők pontosan tudják, melyik traffipax és melyik nem), hanem legtöbbször azok, akik 120-szal „élményautóznak” a belső sávban.

Melyik traffipax és melyik nem?

A sebességmérő VÉDA kamerák kapui előtt durván 150 méterrel mindig van egy KRESZ-tábla, ami arra figyelmezteti az autósokat, hogy hamarosan traffipax alatt haladnak át. A HU-GO kapukon és a forgalomfigyelő kamerák előtt nincs ilyen tábla.

Forrás: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/durvan_benezik_a_traffipaxokat_ez_minden_autosnak_figyelmeztetes.652890.html

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés