Hirdetés

Hírek
Drón buktatta le a férfit, aki miután észrevette a rendőröket félreállt és gyalog akarta folytatni útját
Drón buktatta le a férfit, aki miután észrevette a rendőröket félreállt és gyalog akarta folytatni útját
Hirdetés

2022. október 21-én a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai a város belterületén drón igénybevételével, kiemelten a személyi sérüléses balesetek egyik fő okára, az elsőbbségadási szabályok betartására fókuszálva végeztek ellenőrzést. A drónra szerelt kamera 9 járműről készített olyan légifelvételt, amin jól látható, hogy a sofőr szabálysértést követett el. A rendőrök a jogsértő gépjárművezetőket minden esetben megállították és intézkedés alá vonták, mert nem tettek eleget az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla utasításainak.

Drónfelvételen látható két gépjárművezető, akik vétettek az elsőbbségi szabályok ellen. Közülük az egyik szabálysértő észlelte a tőle 200 méterre posztoló kollégákat, a járművel egy kapubejáróban megállt, kiszállt a gépkocsiból és gyalogosan akarta elhagyni a helyszínt.

A drónkezelő ezt észlelte, és rádión tájékoztatta a leállítást végző egységeket a férfi útvonaláról. A rendőrök intézkedés alá vonták a szabálysértőt, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak.

Az alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították, majd az ittas sofőr részére 100.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

A balesetmegelőzés érdekében az elkövetkezendő időszakban a megye területén továbbra is várható a dinamikus jogsértések felderítését célzó drónok használata. Az ellenőrzésekkel a rendőrség célja a baleseti kockázat valamint a balesetek számának csökkentése.

Hirdetés

Forrás: Police.hu
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x