Hirdetés
Hírek
Drágul a jogosítványszerzés
Drágul a jogosítványszerzés
Hirdetés

Az előző évekhez képest ugrásszerűen emelkedett a jogosítványszerzés költsége. Öt év alatt több mint 80 ezer forintos a drágulás.
Egy átlagos gépjárművezetői tanfolyam ára tavaly augusztusban 235 050 forint volt, 2016-ban 153 530 forint. Az emelkedő költségek okai közt szerepelnek a rendkívül gyorsan dráguló üzemanyagárak, illetve a kiemelkedően magas kereslet. – írja az index.hu

A kormány költségcsökkentésképpen hozott intézkedése miatt – amit 2018-óta lehet kihasználni – , aki 20 éves koráig sikeres KRESZ-vizsgát tesz, 25 ezer forintig visszakapja a képzésére fordított összeget.

“Nálunk három nagy tétel van. Az üzemeltetési költség, a bérköltség és járulékai, illetve maga a járműeszköz beszerzési költsége. Az üzemeltetési költség a kormány üzemanyagár-maximálásának köszönhetően nem drágult”

– nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Orosz János, a Magyar Autósiskolák Szövetségének örökös elnöke.

A tanfolyamok iránti érdeklődést azonban a koronavírus-járvány sem fékezte, nagyjából ugyanannyian jelentkeznek oktatásra évről évre az iskoláknál. Egyetlen érzékelhető hatás, hogy többen választják az online KRESZ-oktatást.

Hirdetés

Az uniós átlagnál sokkal olcsóbb nálunk a jogosítvány szerzése. Csak hogy egy példát említsek, tőlünk nyugatabbra 55 euró egy óra díja, ez átszámítva körülbelül 19 500 forint, pedig ott is javarészt a hazánkban használtakhoz hasonló autókkal oktatnak

– tette hozzá Orosz János.

(Via BOON)

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája