Hirdetés
Hírek
Döntött a bíróság a gazda ügyében, aki munkagéppel dobta ki farmjáról a szabálytalanul parkoló autót
Döntött a bíróság a gazda ügyében, aki munkagéppel dobta ki farmjáról a szabálytalanul parkoló autót
Hirdetés

Ahogyan arról még júniusban mi is beszámoltunk az Egyesült Királyságban egy dühös farmer szó szerint kidobta a rossz helyen parkoló férfi autóját a telekről. Az ügy bíróságra került és megszületett a döntés.

A médiában hamar elterjedt a felvétel és a legtöbben jogosnak ítélték a farmer cselekedetét, bár sokan úgy gondolták, hogy túllőtt a célon azzal, hogy elsodorta a férfit a villás rakodóval. Robert Hooper, a birtok tulaja elmonda a bíróságon, hogy az autó tulaja és társa aznap erősen ittasak voltak és gyalog akartak tovább haladni, mert az autó defektet kapott – írja a The Guardian. Hooper ekkor megkérte őket, hogy álljanak el a járművel, mert akadályozzák a bejutást a birtokra. A fiatalok nem tettek eleget a kérésnek, sőt egyikük a szóváltás közben kétszer arcon is ütötte a birtok tulajt, akinek emiatt felszakadt az ajka.

Hooper ekkor döntött úgy, hogy egy villás rakodó segítségével eltávolítja a telekről az autót és remélte, hogy a fiatalok is távoznak az autóval együtt.

A videón látszik, ahogy a dühös fiatal ekkor elkezdi rugdosni a munkagépet is. Hooper, a birtok tulaja egy 400 éves jogi precedensre hivatkozva védekezett az ellene felhozott vádakkal szemben, miszerint mindenkinek joga van megvédenie az otthonát.

Hooper a négynapos tárgyalás lezárultával így megúszta a vádemelést, pedig felvétel bizonyította, hogy komoly kárt tett az autóban és anak tulaját is veszélyeztette.

Azt nem tudni, hogy az autóban okozott kárt végül megtérítette-e valaki.

Hirdetés

 

Forrás: The Guardian  / Vezess.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája