Hirdetés

Hírek
Bringás futár gázolta halálra a kapualjból kilépő nőt
Bringás futár gázolta halálra a kapualjból kilépő nőt
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Miskolci Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy kerékpáros ellen- írja a kreszvaltozas.hu.

A vádlott 51 éves férfi kerékpáros futárként dolgozva, 2021. július hónap második felében a délutáni órákban Miskolc belterületén közlekedett, azonban észlelve az úttesten feltorlódott kocsisort, szabálytalanul felhajtott a gyalogos járdára, ahol a kapualjból kilépő nőt elgázolta.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt.

A vádirat szerint a vádlott kb. 15 km/óra sebességgel haladt, amikor egy kapualjból a járdára kilépő sértett nőt fékezés nélkül elütötte. A sértett a függőleges tengelye körül megpördült és a járdára zuhant, a baleset következtében koponyaboltozat és koponyaalaptörés sérüléseket szenvedett el, kórházba szállítását követően elhunyt. A vádlott a baleset során szintén a földre zuhant, azonban sérülése nem keletkezett.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés