Hirdetés
Hírek
Botrányos a helyzet a belvárosban, de szó szerint mindenki tojik rá
Botrányos a helyzet a belvárosban, de szó szerint mindenki tojik rá
Hirdetés

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy komoly problémára, melyhez egy fotót is csatolt.

A borítóképünkön is látható probléma bizony valós. A Szabadság tér – Hercegprímás utca sarkán készült a kép még péntek éjjel. Úgy tudjuk, hogy a fotón látható autó 4 napig állt az utcán, ez idő alatt készült el a “műalkotás”.Őszinték leszünk, nagyon nem irigyeljük az autó tulaját, de sajnos olvasónktól megtudtuk, hogy nem egyedi esetről van szó, sőt nem is új keletű a probléma.

A belváros ezen részén bizony eluralkodott a káosz, melyet az ideiglenesen letelepedő dolmányos varjak okoznak. Gyakorlatilag nincs olyan rész, amit ne piszkítanának össze brutál módon, ahogyan azt a mellékelt ábra is mutatja,

A helyzetről tudnak az illetékesek is, sőt 2020-ban még egy közleményt is kiadtak ezzel kapcsolatban:

A védett madarak bár ideiglenesen kellemetlenséget okoznak ürülékükkel, melyek a nagyobb csapatok után rendszeresen feltűnnek a park növényzetén és az utcabútorokon, de ez az állapot ideiglenesen van csak jelen. A jelenleg fennálló áldatlan állapot hamarosan meg fog szűnni, az addig hátra lévő néhány hétig még szeretnénk kérni türelmüket.

-Olvasható a közlemény első bekezdésében.

Sajnos láthatóan a helyzet azóta sem változott, megoldásképp a FŐKERT arra az időre, míg a varjak jelen vannak, beszedte a rendszeresen ürülékkel szennyezett utcabútorokat és kérte a környéken élők türelmét.

Hirdetés

Fotó: Bp-i Autósok Közössége olvasó

Nos túl sokat nem is lehet tenni az ügyben, de ha a környéken parkolnál jól jöhet egy takaróponyva és talán séta közben sem árt, ha legalább egy sapkát húzol a kobakodra.

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája