Hirdetés
Hírek
Bele ne üljön! Nulla csillagot kapott ez az autó a törésteszten – videó
Bele ne üljön! Nulla csillagot kapott ez az autó a törésteszten – videó
Hirdetés

A független európai szervezet, az EuroNCAP szerint még nem volt példa arra, hogy egy autó nulla csillagot kapjon náluk. Most ez is megtörtént.

Történelmi rekord született a független európai szervezet, azaz az EuroNCAP legutóbbi töréstesztjén – igaz, pozitív rekordról finoman szólva sem beszélhetünk. A Carscoops beszámolója szerint ugyanis a szervezet történetének eddigi legrosszabb eredményét, vagyis nulla csillagot (a lehetséges ötből) kapott az általuk tesztelt, és hazánk útjain is megtalálható Fiat Punto.

Az olaszok 2005 óta árulják a konstrukciót, és a mai napig találni belőle új példányt. Az EuroNCAP tesztje szerint azonban az autót érdemes messzire elkerülni.

A kocsi 2-2 csillagot kapott a felnőttek és a gyerekek, valamint a gyalogosok védelme miatt, azonban ez is kevés volt a csúfos kudarc elkerüléséhez. A kocsiból ugyanis teljes mértékben hiányoznak a balesetek elkerülését támogató rendszerek, ami végül teljesen lenullázta az autót.

Az EuroNCAP főtitkára, Michiel van Ratingen szerint a probléma az, hogy az autóba került technológia már elavult, ugyanakkor a gyanútlan vásárlók továbbra is megveszik az autót, holott abban finoman szólva sincsenek biztonságban. A  Punto12 évvel ezelőtti megjelenésekor persze még más volt a helyzet, a felszereltség ugyanis megfelelt az akkori követelményeknek, azóta azonban eltelt az a bizonyos 12 év, másrésztől pedig az EuroNCAP töréstesztjeinél is szigorodtak a szempontok/elvárások.

A szervezet vezetője azt javasolja, az emberek inkább válasszanak olyan autók közül, amelyek öt csillaggal zárták az idei teszteket.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171213_fiat_punto_euroncap_torestetszt_nulla_csillag

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája