Hírek
VIDEÓ: Baleset lett a vége a hajmeresztő tolatási manővernek
VIDEÓ: Baleset lett a vége a hajmeresztő tolatási manővernek
Hirdetés

Január 3-án, Győrújbarát közelében egy autós eltévesztette a kijáratot, fékezett, majd megállt a leállósávon, ahonnan tolatni kezdett.

Tette mindezt úgy, hogy a külső sávba tolatott vissza. Ott több autó is érkezett gyorsan, egymást követve. Páran sikerrel kerülték ki a tolatót. Aki csak tehette, fékezett.

Az egyik érkező autó azonban – vélhetően a kis követési távolság miatt –, nem bírt megállni és az előtte szintén fékező autóba csapódott. A balesetben egy gyermek megsérült, Őt kórházba vitték.

A forgalommal szemben felhajtó autón kívül, az egyik legváratlanabb dolog, amivel az autósok találkozhatnak az autópályákon, egy tolató jármű.

Nem véletlenül kérjük, mindenki tartsa be a KRESZ szabályait. Válasszon biztonságos követési távolságot és sebességet, közlekedjen figyelmesen. Mint ahogyan ez a videó is mutatja, bármikor történhet bármi, amire nem számítunk.

Ha pedig eltévesztettük a kihajtót, soha ne forduljunk vissza, ne tolassunk. Menjünk el a következő lehajtóig és onnan, a KRESZ szabályait betartva közelítsük meg a számunkra tökéletes lehajtót.

– fűzte a videóhoz az MKIF Zrt.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája