Hirdetés

Hírek
Azzal heccelték buli után a 16 éves fiút, hogy nem meri ellopni az autót. Megtette, egyik barátja pedig az életével fizetett érte
Azzal heccelték buli után a 16 éves fiút, hogy nem meri ellopni az autót. Megtette, egyik barátja pedig az életével fizetett érte
Hirdetés

Ittasan, jogosítvány nélkül okozott halálos balesetet egy házibuli után a 16 éves fiú, akit barátai azzal hecceltek, hogy nem meri elkötni szülei autóját.

A Blikk a helyiek beszámolóira hivatkozva  azt írta, a  balesetet okozó fiatal állandóan kereste a bajt. Későbbi áldozata szülei épp ezért tiltották is tőle a fiukat, ők azt mondták a lapnak, nem ez volt a srác első balhéja. Azon a végzetes napon azonban mégis elengedték a gyereket egy házibuliba.

A lap úgy tudja, a 16 éves fiút régóta heccelték a barátai azzal, hogy nem meri elkötni a szülei autóját. Azon a végzetes éjjelen egy házibuli után, ittasan mégis megtette és 3 (21, 16 és 15 éves) társával együtt ittasan útnak indultak az autóval.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja, annyit azonban már tudni lehet, hogy a 16 éves ittas sofőr valószínűleg gyorsan hajtott, emiatt és az ittassága miatt veszíthette el uralmát a járműve felett.

Átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra, majd, amikor megpróbálta visszakormányozni az autót a saját sávjába egy táblának ütközött, ezt követően pedig az autó többször megpördült és a négy kerekén csúszva-pörögve haladt tovább még jó pár méteren keresztül.

Az áldozat nem volt bekötve, ezért is zuhanhatott ki a kocsiból, miközben az irányíthatatlanul sodródott előre.

A rendőrség nem cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint a pörgő autóból kirepülő áldozatnak az élettel összeegyeztethetetlen sérülése keletkezett, akkora erővel és olyan szerencsétlenül csapódott a földnek.

Hirdetés

A baleset után a 16 évesen jogosítvány nélkül és ittasan vezető sofőr elhagyta a helyszínt. Állítólag pánikba esett, s két túlélő utasát hátrahagyva haza autózott, majd – feltehetőleg még mindig pánikban – biciklivel később visszament a helyszínre.

A fiút heccelő „barátokat” jogi felelősség ugyan nem terheli,  de igazán elgondolkodtató, hogy ez az eset megtörténhetett. Felfoghatatlan, hogy a heccelés híre nem jutott el senkihez, aki időben közbeléphetett volna. Senki nem volt, aki elmondta volna a heccelőknek, hogy milyen veszélyes játékba kezdtek?

Senki nem volt, aki a ma már gyilkosnak nevezett fiúnak elmondja, hogy jogosítvány nélkül akkor sem szabad vezetni, részegen meg pláne nem, ha a többiek előtt ezzel vagánykodhatna? Mert veszélyes!

Az autót vezető fiú szülei érthető okok miatt nem nyilatkoznak addig, amíg egy ügyvéddel meg nem beszélték a történteket. Azt azonban kikérik maguknak, hogy bárki is gyilkosnak nevezze a fiukat.

Forrás: Blikk/ kozlekedesbiztonsag.kti.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés