Hirdetés
Hírek
Azonnali sebességkorlátozások bevezetését követeli a német környezetvédelmi szervezet
Azonnali sebességkorlátozások bevezetését követeli a német környezetvédelmi szervezet
Hirdetés

Azonnali intézkedésekre szólította fel a kormányzatot a német környezetvédelmi szervezet, a DUH (Deutsche Umwelthilfe).

Eszerint 100 km/h sebességkorlátozást kellene bevezetni az autópályákon, 80 km/h-t a lakott területen kívüli utakon, és 30 km/h-t lakott területen belül – írja a mobil und sicher beszámolója  alapján a Baleset-megelőzés. A szervezet szerint ezt a lépést a háborús konfliktus teszi szükségessé, az olaj- és gázmegtakarítás érdekében. Miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, az energiahordozók terén tartós ellátási problémákra kell felkészülni.  Amennyiben a jelenlegi helyzet eszkalálódik, akár évi több millió tonnával kevesebb nyersolaj érkezhet Németországba.

Az említett sebességkorlátozások előírásával és a szabályok megtartásával jelentősen csökkenhet a gépjárművek fogyasztása, és évente akár négymilliárd liter üzemanyag is megspórolható.

Hirdetés

A DUH szerint a válság mindenkit érint, így abból mindenkinek ki kell vennie a részét. Úgy vélik, hogy javaslatuk elfogadása és a sebességkorlátozások bevezetése esetén a mozgás és a közlekedés szabadsága, mint alapvető emberi jog fennmarad, mindössze a tempó lesz valamelyest lassúbb.
Azt nem tudni, hogy a környezetvédelmi szervezet javaslatát a kormányzat, valamint az autós érdekképviseletek (ADAC stb.) hogyan fogadták.

Forrás: Baleset-megelőzés

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája