VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Az M100-as válthatja ki az M0-s nyugati részét


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Az M0-s autóút befejezésének az esélyeit latolgatja a G7.hu, és a dolgok mostani állása szerint nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy a közeli jövőben bezárul a körgyűrű.

Az M0-s első szakasza 1990-re készült el, a 6-os főutat kötötte össze az M5-ös autópályával. A 2×2, néhol 2×3 sávos autóút az 1-es főúttól, Budaörstől indulva dél, kelet és részben észak felől, 77 kilométer hosszon vezeti el a tranzitforgalmat. Valamivel több mint harminc kilométer hiányzik ahhoz, hogy teljes legyen a kör.

A G7 felidézte, hogy a Magyar Közlöny tavaly december 28-i számából kiderült: számos út- és vasútfejlesztési tervet átírt a kormány.

A LEGÚJABB TERÜLETFEJLESZTÉSI TÉRKÉPRŐL ELTŰNT AZ M0-S NYUGATI SZAKASZA.

Az elképzelések szerint bezárulna az autópályagyűrű Budapest körül, de nem kör, hanem inkább zsák alakja lenne, és nem végig M0-snak hívnák. A budai oldalon az M100-as és az M10-es utak zárnák le a jelenleg körülbelül háromnegyed kört.

Fotó: ktenet.hu (Kék:Kivitelezés, Narancs: előkészítés, Zöld: Átadott szakasz)
A NIF 2017-es tervein még együtt szerepelt az éppen R11 néven emlegetett M100-as és az M0-s nyugati szektora a 2022-ig tervezett projektek listáján.

Az M100-as Esztergomot kötné össze az M1-es autópályával. 2020 közepén elkezdődhet az építkezés, és 2022-23-ban át is adhatnák a forgalomnak.

Időközben megépülne az M10-es is Kesztölc és Budapest között. Korábban a NIF Zrt. azt válaszolta kérdésünkre, hogy „a Budapest – Kesztölc közötti 24,4 km hosszú szakasz rendelkezik környezetvédelmi engedéllyel”.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mindez mennyibe kerülne, de a G7 szerint olcsóbb lenne, mint az M0-s 400 milliárdosra becsült nyugati szektora.

Forrás: https://index.hu/gazdasag/2019/01/06/m0_m100_esztergom_szlovakia_autopalya_gyorsforgalmi_nyugati_szektor_nif/?fbclid=IwAR0Lka3O0rxldtOl0T1dlEhMZD_JVwJZbOakSRTtFxI5gFTytAwrKAvnIxs

MEGOSZTOM:


CÉGEK FIGYELEM!
Elindítottuk a heti,
cikk-közi banner lehetőséget!
...Kérj ajánlatot itt...

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek