VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Autóval üldözték, menekülnie kellett, a rendőrök most KRESZ-kihágásokért büntetik


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Utcai autós üldözésbe keveredett egy székesfehérvári autós, akit többször leszorított egy furgon, de a videón rögzített események sem mentették meg a rendőri büntetéstől. – írja a 24.hu

A fél városon keresztül üldözte a székesfehérvári Huszics Mártont egy áruszállító furgon. Az akciófilmek klasszikus utcai jeleneteihez hasonló száguldozás során a nagyméretű Fiat Ducato többször is megpróbálta leszorítani, elévágott, sőt 80-100 kilométer per órás tempó mellett veszélyes manőverekkel arra kényszerítette, hogy átvágjon a szembejövő sávba.

Az üldözést teljes egészében rögzítette Huszics fedélzeti kamerája. A videóból egy rövid részletet a napokban ki is tett a Youtube-ra, miután felocsúdott a meglepetésből, hogy a rendőrség – a saját feljelentése nyomán – súlyos büntetést rótt ki rá.

A székesfehérvári rendőrség szeptemberben 70 ezer forintos pénzbírságot és 3 hónapos vezetéstől való eltiltást szabott ki Huszics Mártonra a közlekedési szabályok kisebb fokú, illetve az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése miatt. A járási kormányhivatal már be is kérte a vezetői engedélyét. A kormányhivatali levélből derült ki, hogy a jogosítványát visszamenőleg, április 7-től érvénytelenítették, és csak akkor kaphatja vissza, ha az eljárás jogerősen lezárul.

Huszics Márton a 24.hu-nak azt mondta, nem érti a döntést.

Meg kellett volna sérülnöm, vagy vérnek kellett volna folynia, hogy a hatóságok is belássák, nem jókedvemben szabálytalankodtam?

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint azzal kezdődött a konfliktus, hogy a Huszics Mitsubishi személyautója mögött haladó sofőrök elégedetlenek voltak a város belterületén egy gyalogátkelő miatt 40-re csökkentett sebességgel, ezért először egy Skoda kezdett rányomulni, többször ráreflektorozott, majd hirtelen a Skoda mögül elkerült a Fiat furgon, amely megelőzte mindkét kocsit, majd teljesen elfoglalva az úttestet keresztbe állt az utcában.

A Ducato vezetője ki is ugrott az autójából, és elindult a Mitsubishi felé, Huszics azonban nem várta meg, amíg odaér, hanem az út melletti füves részen átvágva kikerülte a blokádot. A fiatos viszont nem hagyta annyiban, azonnal követni kezdte.

Ezzel indult az autós üldözés.

A sértett menet közben felhívta a szüleit. Ez a beszélgetés hallatszik a Youtube-videón. Huszics édesanyja rögtön értesítette a rendőrséget, de a hatóság már csak azt követően kapcsolódott az ügybe, hogy Huszics a szülei házának udvarában leállította az autót.

A család jelenléte miatt a Fiat vezetője itt már nem szállt ki az autóból, hanem a lehúzott ablakon keresztül szitkozódott, majd elhajtott a helyszínről.

A rendszám alapján a rendőrök órákon belül megtalálták a Fiat és a Skoda sofőrjét, akikről kiderült, hogy ismerik egymást.

Huszics szerint a rendőrség nem szondáztatta meg az agresszív autósokat, alkoholtesztet vele sem csináltattak. A rendőrség által kiszabott büntetés ellen panasszal élt. Arra hivatkozott, hogy kényszerből, saját testi épsége védelmében követte el a kihágásokat, ráadásul családja és budapesti munkahelye miatt különösen nagy nehézségeket okoz, hogy eltiltották a vezetéstől.

A rendőrség október 2-án elutasította a panaszt is.

A videó:

Forrás: https://24.hu/belfold/2018/10/10/autos-uldozes-szekesfehervar/amp/

MEGOSZTOM:


CÉGEK FIGYELEM!
Elindítottuk a heti,
cikk-közi banner lehetőséget!
...Kérj ajánlatot itt...

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek