VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Augusztustól megkezdik a 140 km/h-s sebességhatár tesztelését az osztrák autópályán


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Az eddig 130 km/h-s maximális tempót az A1-es sztráda egy szakaszán oldják fel. A próbaüzem egy évig tart, ha jók a tapasztalatok, más útvonalakra is kiterjeszthetik az intézkedést. – írja a vg.hu

Augusztus 1-től hivatalosan is megkezdődik a tesztüzeme a 140 km/h-s maximálisan engedélyezett sebességnek az ausztriai autópályán. Egyelőre egy nagyjából húsz kilométeres szakaszon oldják fel az eddigi – Magyarországon is életben lévő – 130 km/h-s korlátozást Haid bei Ansfelden és Sattledt között a nyugati „A1” jelzésű autópályán.

Az intézkedést júliusban jelentette be az FPÖ (Osztrák Szabadságpárt) közlekedési minisztere Norbert Hofer. A próbaüzem egy éven át tart majd, a tapasztalatok kiértékelését követően döntenek arról, hogy a megemelt tempót más autópályaszakaszokra is kiterjesszék-e. Azt, hogy a teljes osztrák sztrádahálózaton engedélyezzék a 140 km/h-s felső küszöböt, a közlekedési miniszter az útszakaszra vonatkozó automata sebesség-ellenőrzési eszközök (Section Control) telepítésének fokozásához kötötte.

A kezdeményezés fogadtatása mindenesetre jól tükrözi a jelenlegi erősen megosztott osztrák belpolitikai helyzetet. Szakmai részről az ausztriai Autóklub visszafogott nyilatkozatot adott ki arról, hogy „nagy érdeklődéssel várják az első eredményeket”, a politikai kommentárok viszont már erősen követték a pártirányvonalat.

Ansfelder szociáldemokrata, tehát jelenleg ellenzéki színekben politizáló polgármestere tömören „értelmetlennek” minősítette az intézkedést. Manfred Baumberg szerint semmi haszna, hogy valamivel gyorsabban lehet haladni néhány kilométeren.

Talán megspórolunk néhány másodpercet, miközben a környezetterhelés és a zajszennyezés is nő. Ez az egész egy elterelőhadművelet a kormány részéről

– nyilatkozta a Nachrichten.at portálnak.

Fotó: Pixabay

Eközben Sattledts néppárti (VP), vagyis az osztrák kancellár Sebastian Kurzot adó politikai erő polgármestere jóval megengedőbb a kezdeményezés kapcsán. Gerhardt Huber szerint sokan eleve a megengedettnél jóval gyorsabban hajtanak a települést is érintő sztrádán, éppen ezért nem számol azzal, hogy a zajszennyezés megnőne a 140-es tempó engedélyezésével. A liberális Zöldek által vezetett felső-ausztriai környezetvédelmi hivatal elnöke ugyanakkor a fejleményeket úgy kommentálta, hogy az időmegtakarítást nem jelent, ellenben csaknem a negyedével növeli a járművek káros anyag kibocsájtását.

Forrás: https://www.vg.hu/vilaggazdasag/szabad-lesz-a-gyorshajtas-ausztriaban-1003926/
Borítófotó: Pixabay

MEGOSZTOM:


CÉGEK FIGYELEM!
Elindítottuk a heti,
cikk-közi banner lehetőséget!
...Kérj ajánlatot itt...

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek