VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Augusztustól megkezdik a 140 km/h-s sebességhatár tesztelését az osztrák autópályán

SOS Mobilgumis hirdetés

Az eddig 130 km/h-s maximális tempót az A1-es sztráda egy szakaszán oldják fel. A próbaüzem egy évig tart, ha jók a tapasztalatok, más útvonalakra is kiterjeszthetik az intézkedést. – írja a vg.hu

Augusztus 1-től hivatalosan is megkezdődik a tesztüzeme a 140 km/h-s maximálisan engedélyezett sebességnek az ausztriai autópályán. Egyelőre egy nagyjából húsz kilométeres szakaszon oldják fel az eddigi – Magyarországon is életben lévő – 130 km/h-s korlátozást Haid bei Ansfelden és Sattledt között a nyugati „A1” jelzésű autópályán.

Az intézkedést júliusban jelentette be az FPÖ (Osztrák Szabadságpárt) közlekedési minisztere Norbert Hofer. A próbaüzem egy éven át tart majd, a tapasztalatok kiértékelését követően döntenek arról, hogy a megemelt tempót más autópályaszakaszokra is kiterjesszék-e. Azt, hogy a teljes osztrák sztrádahálózaton engedélyezzék a 140 km/h-s felső küszöböt, a közlekedési miniszter az útszakaszra vonatkozó automata sebesség-ellenőrzési eszközök (Section Control) telepítésének fokozásához kötötte.

A kezdeményezés fogadtatása mindenesetre jól tükrözi a jelenlegi erősen megosztott osztrák belpolitikai helyzetet. Szakmai részről az ausztriai Autóklub visszafogott nyilatkozatot adott ki arról, hogy „nagy érdeklődéssel várják az első eredményeket”, a politikai kommentárok viszont már erősen követték a pártirányvonalat.

Ansfelder szociáldemokrata, tehát jelenleg ellenzéki színekben politizáló polgármestere tömören „értelmetlennek” minősítette az intézkedést. Manfred Baumberg szerint semmi haszna, hogy valamivel gyorsabban lehet haladni néhány kilométeren.

Talán megspórolunk néhány másodpercet, miközben a környezetterhelés és a zajszennyezés is nő. Ez az egész egy elterelőhadművelet a kormány részéről

– nyilatkozta a Nachrichten.at portálnak.

Fotó: Pixabay

Eközben Sattledts néppárti (VP), vagyis az osztrák kancellár Sebastian Kurzot adó politikai erő polgármestere jóval megengedőbb a kezdeményezés kapcsán. Gerhardt Huber szerint sokan eleve a megengedettnél jóval gyorsabban hajtanak a települést is érintő sztrádán, éppen ezért nem számol azzal, hogy a zajszennyezés megnőne a 140-es tempó engedélyezésével. A liberális Zöldek által vezetett felső-ausztriai környezetvédelmi hivatal elnöke ugyanakkor a fejleményeket úgy kommentálta, hogy az időmegtakarítást nem jelent, ellenben csaknem a negyedével növeli a járművek káros anyag kibocsájtását.

Forrás: https://www.vg.hu/vilaggazdasag/szabad-lesz-a-gyorshajtas-ausztriaban-1003926/
Borítófotó: Pixabay

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:
 

INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:
 

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MÉDIA SZEREPLÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink:
 

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink


 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek