Hirdetés
Hírek
Átszámítva több, mint 60 milliós bírságot kapott gyorshajtásért egy svájci hölgy
Átszámítva több, mint 60 milliós bírságot kapott gyorshajtásért egy svájci hölgy
Hirdetés

Egy svájci nő lakott területen belül 43 km/h-val túllépte a sebességhatárt, ezért gigaméretű bírságot szabtak ki rá.

192 ezer eurónak megfelelő összegű pénzbírságot kell megfizetnie egy zürichi milliomosnak , mert az egyik faluban gyorshajtott Range Roverjével. A hölgy lakott területen belül 43 km/h-val lépte túl az adott helyen érvényben lévő sebességhatárt, amit egy sebességmérő kamera le is fotózott. Tettét súlyosbbította, hogy az eset már nem először történt meg. A sofőr ugyanis visszaeső száguldozó volt, és ez lett a veszte.

Előzőleg két gyorshajtást még megúszott „feltételes bírsággal”, most azonban nem volt ilyen szerencséje. Első fokon a kerületi bíróság 401 400 svájci frank pénzbírságot szabott ki, mely nagyjából 370 ezer(!) eurónak felel meg.

Hirdetés

A hölgy azonban fellebbezett, aminek következtében a bíróság a büntetést 175 ezer euróra csökkentette, de a végösszeg a korábbi feltételes bírságokkal együtt 192 ezer euró lett. A rekordösszegű, napi árfolyamon átszámítva nagyjából 60 millió forintot meghaladó bírság részben annak is a következménye, hogy Svájcban a kiszabható pénzbírság mértéke függ az elkövető anyagi helyzetétől. Márpedig a száguldozó hölgy vagyonát kb. 12 millió euróra becsülik. Az ítélet jogerős.

Forrás: Baleset-megelőzés

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája