Hirdetés

Hírek
Átadták a Pesti alsó rakpart egy szakaszát, de autóval még ne akard használni
Átadták a Pesti alsó rakpart egy szakaszát, de autóval még ne akard használni
Hirdetés

Karácsony Gergely főpolgármester és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes átadta a Pesti alsó rakpart Margit híd és Lánchíd közötti felújított szakaszát, a kész útra azonban 2022-ig nem hajthatnak rá az autósok.

A Telexnek jelezte a főpolgármesteri kabinet, hogy 2022 tavaszra-nyárra befejeződik a rakparton a vízcsőcsere, onnantól már használhatják a most átadott szakaszt az autósok.

Mint a főpolgármester mondta, az új szakaszt most a gyalogosoknak, kerékpárosoknak adják át, az autósoknak majd később. Mint közölte, még pont időben vették át a beruházást ahhoz, hogy át tudják tervezni, így zöldebb, gyalogosbarátabb lett, és 34 kocsányos tölgyet is el tudtak ültetni a parton.

Hozzátette: a Pesti alsó rakpart felújítását folytatják, 2023-ra a Szabadság hídig szeretnének elérni.

A főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy a felújított, de még több mint egy évig csak a gyalogosok és kerékpárosok rendelkezésére bocsájtott rakpartszakaszon

a megengedett legnagyobb sebességet 50 km/óráról 40 km/órára csökkentették, 13 parkolóhelyet felszámoltak, és a kényelmesebb gyalogosmozgás érdekében a járdát kiszélesítették.

Forrás: Telex.hu, Borítókép: Huszti István / Telex

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés