Hirdetés

Hírek
Átadták a megújult “Blahát”
Átadták a megújult “Blahát”
Hirdetés

1000 négyzetméter új zöldfelület, 80 új fa, 84 új ülőalkalmatosság, 3 új gyalogátkelő, 2 új MOL Bubi gyűjtőállomás – csak néhány a megújított Blaha Lujza tér legfontosabb számaiból. – írja Facebook posztjában a BKK

Ötvenöt év után új, igényes karaktert kapott Budapest egyik legforgalmasabb, jelentős történelmi és szellemi örökségű csomópontja, találkozóhelye, a Blaha Lujza tér.

A ligetes-fás találkozóhelyként újjászületett teret 2022. december 10-én, tizenhét hónapig tartó felújítás után adták át az arra közlekedőknek, a környéken élőknek, hogy újra a pezsgő fővárosi élet sokszínű funkcióinak és eseményeinek központja lehessen.

Fotó: BKK

A főváros életében történelmi pillanatnak számító térátadót a Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a kerületek vezetői a lakossággal, és a környéken közlekedő budapestiekkel közösen ünnepelte meg.

Hirdetés

Fotó: BKK

A jelenkor elvárásainak megfelelő, gyalogosbarát téren jelentősen megnőtt a zöldfelületek aránya, vízjátékot telepítettek. A csomópont teljesen akadálymentes lett, és változott a teret határoló utak forgalmi rendje is.

‼️FRISS‼️
Videón az Árpád hídi BALESET👇

Kamera rögzítette 

Így a YouTube-on is megjelensz👇

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x