VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

A Volvo 180-ra korlátozza új autói sebességét


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Hakan Samuelsson, a cég vezérigazgatója egy svéd rádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy

nincs ok, ami miatt óránként több mint 180 kilométeres sebességgel kellene haladnia egy autónak, legalábbis nem egy Volvónak. A 2020-tól bevezetésre kerülő sebességkorlátozásnak a célja életet menteni.

A sebességkorlátozást valamennyi Volvo-típusnál bevezetik, természetesen lesznek kivételek, mint például azoknál az autóknál, amelyeket a rendőrség használ, tette hozzá Samuelsson.

A vállalatvezető szerint a 180 kilométeres óránkénti maximális sebesség önmagában természetesen nem ment életet, de ha csak egy életet is sikerül megmenteni a sebességkorlátozással, már megérte az intézkedést bevezetni – írja a portfolio.

A kínai Geely cég tulajdonában lévő svéd központú Volvo az autópályák biztonságát felügyelő amerikai hivatalnak arra a kimutatására hivatkozik, amely szerint 2017-ben az összes halálos közlekedési baleset 25 százalékáért a gyorshajtás volt a felelős.

A mostani hírhez érdemes azt is hozzátenni, hogy A Volvo elsőként jelentette be a világon, hogy 2019-től minden új modellje részben, vagy teljesen elektromos meghajtással kerül majd a piacra.

Az autógyártónak ugyanis másokhoz hasonlóan nagy terve van, szeretné elérni, hogy eladásainak negyedét elektromos modellek tegyék ki 2025-re.

A ma kapható tisztán elektromos autóknál pedig bevett szokás, hogy egy meghatározott sebességnél egyszerűen letilt az elektronika és nem lehet tovább gyorsítani az autót annak érdekében, hogy kíméljék a hajtásláncot, megvédjék azt a túlzott igénybevételtől.

Ez alapján pedig lehet egy olyan, egyelőre ki nem mondott elgondolás is a 180 km/h-s sebességkorlátozás mögött, hogy ennek bevezetésével kezdik el felkészíteni a vásárlókat a jövő járműveire.

Borítóképünk illusztráció, Forrás: portfolio.hu

MEGOSZTOM:

Ne kockáztass, vegyél kamerát itt:

hirdetés

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek