VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

A Volvo 180-ra korlátozza új autói sebességét


SOS Mobilgumis
hirdetés

Hakan Samuelsson, a cég vezérigazgatója egy svéd rádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy

nincs ok, ami miatt óránként több mint 180 kilométeres sebességgel kellene haladnia egy autónak, legalábbis nem egy Volvónak. A 2020-tól bevezetésre kerülő sebességkorlátozásnak a célja életet menteni.

A sebességkorlátozást valamennyi Volvo-típusnál bevezetik, természetesen lesznek kivételek, mint például azoknál az autóknál, amelyeket a rendőrség használ, tette hozzá Samuelsson.

A vállalatvezető szerint a 180 kilométeres óránkénti maximális sebesség önmagában természetesen nem ment életet, de ha csak egy életet is sikerül megmenteni a sebességkorlátozással, már megérte az intézkedést bevezetni – írja a portfolio.

A kínai Geely cég tulajdonában lévő svéd központú Volvo az autópályák biztonságát felügyelő amerikai hivatalnak arra a kimutatására hivatkozik, amely szerint 2017-ben az összes halálos közlekedési baleset 25 százalékáért a gyorshajtás volt a felelős.

A mostani hírhez érdemes azt is hozzátenni, hogy A Volvo elsőként jelentette be a világon, hogy 2019-től minden új modellje részben, vagy teljesen elektromos meghajtással kerül majd a piacra.

Az autógyártónak ugyanis másokhoz hasonlóan nagy terve van, szeretné elérni, hogy eladásainak negyedét elektromos modellek tegyék ki 2025-re.

A ma kapható tisztán elektromos autóknál pedig bevett szokás, hogy egy meghatározott sebességnél egyszerűen letilt az elektronika és nem lehet tovább gyorsítani az autót annak érdekében, hogy kíméljék a hajtásláncot, megvédjék azt a túlzott igénybevételtől.

Ez alapján pedig lehet egy olyan, egyelőre ki nem mondott elgondolás is a 180 km/h-s sebességkorlátozás mögött, hogy ennek bevezetésével kezdik el felkészíteni a vásárlókat a jövő járműveire.

Borítóképünk illusztráció, Forrás: portfolio.hu

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetTetszik oldalunk?


Amennyiben egyetértesz céljainkkal és segítenél minket, itt támogathatsz bármilyen összeggel:

https://www.paypal.me/bpiautosok

Cégeknek

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek