A tetőt és a motorháztetőt is!!! Büntethet és büntetnie is kéne a rendőrségnek emiatt

A tetőt és a motorháztetőt is!!! Büntethet és büntetnie is kéne a rendőrségnek emiatt

2019-12-03 Facebook

Az ATV reggeli műsorában jártunk. Ott is szóba került, hogy az autósok a tetőről nem távolítják el a havat, aminek az alja ráfagy a lemezre, majd nagy tempónál lerepül és akár a gondatlan autós mögött érkező autóban kárt tehet.

Nem elég a lámpák elől és a szélvédő szemünk előtti felületéről eltávolítani a havat,az összes ablakot le kell tisztítani, meg a motorháztetőt és a tetőt is – írja az origo.

“Hótakarításra a legjobb eszköz egy hosszú nyelű, puha kefe vagy seprű, a jég eltüntetésére pedig az elmaradhatatlan jégkaparó, amit a bankkártya nem helyettesít. Ma már léteznek kefével, kesztyűvel kombinált jégkaparók is az autósboltok kínálatában.

Hóval, jéggel borított autóval útnak indulni nemcsak balesetveszélyes, hanem szabálysértésnek is minősül, a rendőr bírságot szabhat ki érte.


A KRESZ szerint aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles azt úgy tenni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.

Ha nem takarítottuk le megfelelően a szélvédőnket, és résztvevőkké válunk egy balesetben, akkor az gondatlanságnak minősülhet, amit súlyosbító körülményként vesznek figyelembe a hatóságok.

Ha pedig a csökkent látótér miatt mi okozunk balesetet, és emiatt valaki nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenved, abból büntetőeljárás indulhat.

Egy idióta autós, a sok közül:


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés