SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMISZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


A felfüggesztett börtönbüntetése alatt nyugtatóra ivott, majd elgázolta a biciklist, akit sorsára hagyott

A felfüggesztett börtönbüntetése alatt nyugtatóra ivott, majd elgázolta a biciklist, akit sorsára hagyott

2020-08-05 Facebook
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Két héttel az után, hogy más bűntettei kapcsán felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság, ittasan és tetemes mennyiségű nyugtatóval a szervezetében gázolt el egy szabályosan közlekedő kerékpárost egy tehergépkocsi-vezető Kecskemét és Vacsi között. Aztán a sorsára hagyta. – írja a kti.hu

Az ügyben a Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának minősített büntette miatt emelt vádat a sofőr ellen. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására és járművezetéstől eltiltására tett indítványt a vádiratban, és persze arra is, hogy a korábban kiszabott, de akkor próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el a bíróság.

A baleset 2019. június 22-én késő este történt.

A teherautó vezetője az eljárás során elvégzett szakértői vizsgálatok szerint ittas volt. 3,6-3,76 ezrelék véralkohol koncentrációt mutattak ki a szervezetében. Emellett nagy mennyiségű nyugtatót is elfogyasztott mielőtt útnak indult volna.

Az alkohol és a nyugtató együttes hatása totálisan alkalmatlanná tette a vezetésre.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádemelésről kiadott közleménye szerint a sofőr ittassága és bódultsága miatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ráhajtott az ott kialakított kerékpárútra, ahol a visszapillantójával elsodorta a vele azonos irányba kerekező biciklist.

A kerékpáros az ütközés hatására az úttestre zuhant, az eséstől eltört a lapockája, emellett sorozat-bordatörést is szenvedett.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Az őt elgázoló sofőr megállás nélkül tovább hajtott. Észlelnie kellett, minden bizonnyal észlelte is a balesetet, de nemhogy a tőle elvárható segítségnyújtási kötelezettségének nem tett eleget, még csak meg sem győződött arról, hogy milyen sérülései vannak a kerékpárosnak, túlélte-e egyáltalán az ütközést, s ha igen, szüksége van-e segítségre.

Ittassága és a nyugtatók hatása miatt bódult állapotára tekintettel – ezek a sofőr vezetési képességét külön-külön is erősen és nagy mértékben rontották – a sofőr egyáltalán  nem ülhetett volna volán mögé. Mégis vezetett.

Emellett megszegte azt a KRESZ szabályt is, amely szerint köteles lett volna a járművével azonnal megállni, és a balesetben megsérült vagy akár csak veszélybe került személyeknek segítséget nyújtani, továbbá az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni.

A segítségnyújtási kötelezettség azonban nemcsak a balesetek okozóival szemben áll meg. Volt már rá példa, hogy valakit elítéltek segítségnyújtás elmulasztásáért annak ellenére is, hogy közvetlenül nem ő okozta a balesetet csak látta, hogy mi történt, majd előkelő idegenként tovább haladt.

Forrás: F.Gy.A. – kti.hu
Borítókép: illusztráció

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-11-05 Facebook

Magazinműsor-riport: Büntetőfékezés és egy ítélet volt a téma a Kékfényben – VIDEÓ

A büntetőfékezéssel - ami sajnos mindenki által ismert fogalommá vált hazánkban -...

Nézettségünk: 2020. 3. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: