Hirdetés

Gondolkodtató
90 helyett 221 km/h a 760-as számú főúton, Hévíz közelében
90 helyett 221 km/h a 760-as számú főúton, Hévíz közelében
Hirdetés

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

Az elmúlt héten az ittas vezetők kiszűrése érdekében tartott ellenőrzések eredményeként a zalai járőrök hat olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik ittasan vettek részt a közlekedésben. Ellenük eljárás indult.

A közlekedésrendészeti munkatársaink 712 gyorshajtót rögzítettek a vármegye közútjain, valamint hét személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. Az egyenruhások a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásával kapcsolatos szabályszegést 91 esetben tapasztaltak. Friss híreink itt.

Hirdetés

A rendőrök 2023. március 28-án 15 óra 30 perckor Hévíz közelében, a 760-as számú főúton mérték be egy személyautó vezetőjét, aki a megengedett 90 km/h helyett, 221 km/h-val száguldozott. A forgalmas útszakaszon a sofőr ezzel a felelőtlen magatartásával nemcsak a saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztette. A gépkocsi üzembentartója az elkövetett szabályszegés miatt 300 ezer forint közigazgatási bírságra, és nyolc közúti közlekedési előéleti pontra számíthat.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy minden esetben maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat! Tartózkodjanak az alkohol és bódító hatású szerek fogyasztásától a járművezetés megkezdése előtt!

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett ütközés következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Tegyen a saját biztonságáért, használjon biztonsági övet!

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés