Hirdetés
Hírek
28 új sebességmérő kamera került telepítésre a horvát utakon
28 új sebességmérő kamera került telepítésre a horvát utakon
Hirdetés

A meglévők mellé 28 helyszínen telepítettek Horvátországban forgalomellenőrző kamerákat, amelyek nem csak képrögzítésre, hanem sebességmérésre is alkalmasak – írja a kreszvaltozas.hu

A horvát hatóságok elsődleges célja az új telepítésekkel a nemzetközi forgalmat is bonyolító útvonalakon a közlekedésbiztonság növelése. Ennek megfelelően Zadar, Šibenik-Knin, Split-Dalmácia, Vukovar-Srijem, Lika-Senj, Brod-Posavina és Požega-Slavonia területek útjain, 28 helyszínen telepítették az új eszközöket.

A sebességmérő kamerák más jogsértések rögzítésére is alkalmasak, így detektálhatják a biztonsági öv használatának az elmulasztását, a kézből való mobiltelefonhasználatot, a szabálytalan előzést és a záróvonal átlépést.

Hirdetés

Az új eszközök közül kettőt már tavaly nyáron felszereltek, ezekkel tesztelték a képességeket. Bő két hónap alatt jó 50 000 forgalmi szabálysértést rögzítettek, tehát naponta több mint 800-at – és ez csak két kamera. Josip Mataija, a horvát Belügyminisztérium szakembere egy vele készült riportban elmondta, hogy a technika telepítésével nem a büntetés a céljuk, hanem a megelőzés.

Az eddigi tapasztalatok alapján arról számolt be, hogy az automata sebességellenőrző eszközökkel felszerelt útvonalakon 17 százalékkal csökkent a halálos balesetek száma.

Az új telepítésű eszközökből a legtöbb, tíz darab Lika-Senj megyében található, mert itt haladnak át legfontosabb nemzetközi útvonalak.

Forrás: kreszvaltozas.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája