Hirdetés

Gondolkodtató
2020 legtahóbb parkolása a 15. kerületben
2020 legtahóbb parkolása a 15. kerületben
Hirdetés

Ezt a parkolást nem lehet az ingyenes parkolás miatti őskáoszra fogni, ugyanis ahol a kép készült – a 15. kerületi Eötvös utcában – ott nincs fizetős zóna.

A fotó beszédes, de annyit azért hozzátett olvasónk – a kép készítője -, hogy a helyszín 100 méterre található a polgármesteri hivataltól és 200 méterre a kerületi rendőrkapitányságtól.

Ha már parkolás:

„Az alapos megfontolás nélkül elrendelt ingyenes parkolás nem embereket véd, hanem bővíti a lehetséges áldozatok körét”

Ezt csütörtöki közleményében írta az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ).

Írják továbbá:

” Magyarország az egyik legrosszabb levegőjű uniós ország, adataink telente még a kínai és indiai hasonló értékeket is meghaladják.

Az alapos megfontolás nélkül elrendelt ingyenes parkolás nem embereket véd, hanem bővíti a lehetséges áldozatok körét. A koronavírus veszélyeztetettjeinek esélyeit is tovább csökkentik a tüdejüket fokozottabban megterhelő belégzett mérgek.

Hirdetés

A fővárosi közgyűlés egyik frakcióvezetője, Horváth Csaba utalt rá, pusztán Budapesten is több mint kétezer ember hal meg évente a rossz levegő miatt.

Arra kéri a parlamentet, hogy vonja meg a kormánynak az egész ország parkolását a veszélyhelyzetre hivatkozva, de téves indokok alapján szabályozó jogkörét. Kétségtelen, hogy a mindenhova kiterjedő ingyenes parkolás következtében a lassan kerengve jóval több mérgező gázt kipöfögő autók brutálisan tovább növelik a légszennyezést, és ezzel közvetve különösen csökkentik a COVID-19-es járványban tüdejük révén különösen érintett megbetegedettek esélyeit is.

Vannak ügyek, amelyekben elvárható, hogy a parlamentben állítólag minket egymással versengve képviselő pártok ideológiai és egyéb különös pártérdekeiktől függetlenül, kivételesen a nyilvánvaló közérdekek szerint járjanak el attól függetlenül, hogy éppen ki vetett fel közjót veszélyeztető problémát. Egy rossznak bizonyult döntés új törvény alkotása nélküli önkéntes visszavonása is elvárható lenne!” – írta meg a portál a közleményében.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés