Hirdetés
Hírek
FOTÓK: 11 éves gyereket vett rá egy részeg férfi, hogy vezesse autóját
FOTÓK: 11 éves gyereket vett rá egy részeg férfi, hogy vezesse autóját
Hirdetés

A szentendrei rendőrök befejezték egy tavalyi közlekedési bűncselekmény nyomozását. A gyanúsított egy 11 éves fiút alkalmazott sofőrként.

A visegrádi körzeti megbízottnak jelezte egy dunabogdányi anyuka 2021. július 17-én éjszaka, hogy kislánya egy 11 éves barátja által vezetett kocsiban ült, amely balesetet szenvedett. Nem sokkal később egy másik anyuka hívta fel a rendőrt, hogy egy férfi átadta fiának egy jármű slusszkulcsát, balesetet szenvedtek, hazatérve gyermeke mindent elmesélt.

A járműben tartózkodó négy kiskamasz egyike sem sérült meg.

A rendőrök a Dunabogdány, Patak utcában megtalálták az út menti mederben rekedt autót – üresen. A baleset bekövetkezésekor benne tartózkodó két felnőtt férfi is elhagyta a helyszínt.

Rövid idő alatt a rendőrök minden érintettet azonosítottak és megtaláltak, elszámoltatásuk megtörtént. Az adatgyűjtés szélesítése után kristályosodott ki a történet, bár a gyanúsítottként kihallgatott 39 éves helyi férfi nem sokra emlékezett az aznap este elfogyasztott ital mennyisége okán.

Ahogy fogalmazott: „nem tudom, hogy ittas voltam-e, lehet, hogy az voltam.”

Hirdetés

A férfi ismerősével gyalogolt a településen 2021. július 17-én késő este, amikor megszólított egy büfé teraszán beszélgető, gyerekekből álló társaságot. Éhségét akarta volna csillapítani, ehhez kért útbaigazítást, a srácok felvilágosították, hogy olyankor már csak az éjjel-nappaliban kapható ennivaló. Addig ösztökélte egyiküket járműve vezetésére, míg a 11 éves fiú elvette a slusszkulcsot, és mindnyájan beültek a kocsiba. A kaland azonban néhány méter megtétele után csúnya véget ért: a jármű az út menti patak medrében kötött ki.

Fotó: police.hu

 

A lurkók hazaszaladtak, a felnőttek is elhagyták a helyszínt. A baleset következtében az anyósülésen utazó, a vezetést a gyereknek átengedő férfi kezét üvegszilánkok vágták meg, könnyű sérülést szenvedett.

Attól függetlenül, hogy a 39 éves férfi az előzményekből és a történtekből nem sokra emlékezett, másnap felkereste a gyerekeket. Arról próbálta őket meggyőzni, hogy őt ne keverjék bele az ügybe. A gyerekek egyöntetűen közölték, hogy nem fognak hazudni – nem is tették.

A 39 éves férfi ellen a járművezetés tiltott átengedése vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

 

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája